Kuka olen?

Pähkinänkuoressa: Olen turkulainen ekonomi, yrittäjä ja aviomies. Töiden ulkopuolella minut löytää usein hyvän ruuan, liikunnan tai elokuvien ääreltä.

Niko Kajala - Konsultointipalveluita yhteisöjen rakentamiseen

Kauppakorkeasta yrittäjäksi

Minulla on aina ollut kiinnostusta kaupalliselle alalle. Kuitenkin, vasta lukion alussa, visioni jatkon suhteen selkiintyi. Halusin hakea kauppakorkeakouluun. Turkulaisena veri veti kotiin päin, ja päädyin suorittamaan opintoni Turussa. Toimitusketjujen johtaminen / logistiikka valikoitui pääaineeksi.

Opiskeluvuosina tuli tehtyä yhtä jos toista. Aina ei päässyt unelmaduuniin, mutta jokainen työ opetti jotain ja vei minua eteenpäin. Myöhemmin tuli käärittyä hihoja oman alan hommissa mm. PwC:n, Cloettan ja Nestlén alaisena.

Jotain jäi kuitenkin aina uupumaan. Mahdollisuus vetää itse naruista ja määritellä, mitä, missä, milloin ja kenen kanssa tekee. Jälkeenpäin ajateltuna tuntuu hassulta, että intohimoni yrittämiseen heräsi vasta opintojeni loppupuolella. Olen myöhemmin oivaltanut tehneeni paljonkin sellaisia ratkaisuja ja tekoja historiassa, jotka puhuvat yrittäjyyden puolesta.

Vuonna 2019 ryhdyin sitten virallisesti yrittäjäksi opiskelukaverini Henri Torniaisen kanssa. Meininki oli alkuun aika tahmeaa, ja yritys hengitti lähinnä pöytälaatikossa. Yrittäjä.io:n rattaisiin tarttuminen muutti kuitenkin suunnan: löysin yhteisön, jossa yrittäjät tukevat toisiaan henkisesti ja ammatillisesti sekä tekevät puhdasta bisnestä keskenään. 

Kaikenlaista on tullut jo tehtyä tämän jälkeen, mm. digimarkkinoinnin, B2B-myynnin ja tietojohtamisen parissa. Yrittäminen Henrin kanssa jatkuu edelleen, mutta nyt haluan henkilökohtaisesti viedä omaa visiotani eteenpäin, ja tuoda ilmi muille yhteisöissä piileviä mahdollisuuksia.

Niko Kajala
 • 2013-2014: Lehdenjakaja (Turku-Palvelu)
 • 2015: B2C-Puhelinmyyjä (AAA-Palvelut)
 • 2017: Feissari (Amnesty)
 • 2017-2021: Kauppatieteiden tuutori (Valmennuskeskus)
 • 2018: Asiakaspalvelu- ja myyntityö (Manpower / Telia)
 • 2019: Talousassistentti (Taxidata)
 • 2019: Harjoittelu kiinteistöalalla (Auratum asunnot)
 • 2020: Toimitusketjujen hallinnan koordinaattori ja talousassistentti (Cloetta)
 • 2020: Toimitusketjujen johtamisen pro gradu -tutkielma (Nestlé)
 • 2019-2021: Dataspesialisti & riskienhallinnan trainee (PwC)
 • 2019: Yrittäjä –>

Liikunta on minulle ehdottoman tärkeä henkireikä elämässä. Olen harrastanut karate-jujutsua vuodesta 2008 alkaen. Lisäksi tykkään käydä kuntosalilla sekä juoksu- ja pyörälenkeillä. 

Elokuvat antavat minulle paljon. Omistan edelleen satojen leffojen kokoelman kotona eikä mikään suoratoistopalvelu saa minua luopumaan siitä. Suosikkigenreni on toiminta (80-luku best) ja lempielokuvani Commando (1985)!

Nautin hyvänä vastapainona rehkimiselle maukkaasta ruuasta (varsinkin jälkkäreistä, mm. leivonnaisista). Tykkään sekä itse kokkailla että käydä ulkona syömässä.

Matkustaminen ja uudet elämykset ovat yksi syy yrittämiseen: haluan mahdollistaa sen, että voin nähdä maailmaa.

Viimeisenä pakko mainita saunominen: paras paikka olla omien ajatustensa kanssa (täällä ne parhaimmat bisnesideatkin syntyvät).

Suurin esikuvani on lapsuudesta asti ollut Arnold Schwarzenegger eli Iso-Arska, legendalla on monta nimeä. Fanitan lisäksi monta muuta isoa Hollywood-tähteä, kuten mm. Sylvester Stallonea.

Omistan vaimoni kanssa koiran, suomenpystykorva Nellan. Koiran tohujen seuraaminen on hyvä muistutus päivittäin siitä, että pienistäkin asioista kannattaa olla kiitollinen!

Vaikka elän pääasiallisesti hyvin määrätietoisesti ja tiettyjä rutiineja noudattaen, niin toisinaan extempore-ideat ovat parhaita. Saatan spontaanisti lähteä kesällä pyörälenkille vielä klo 23! Myös yrittämisessä tulee uskaltaa rohkeasti kokeilla uusia ideoita – joskus tulee turpaan, mutta toisinaan valtavia onnistumisia.

 

Ota yhteyttä

Varaa kanssani etätapaaminen tai ota yhteyttä, niin verkostoidutaan.